Szolgáltatásaink

Az ingatlanközvetítést és értékbecslést irodánk 1991-tól folytatja, mely idő alatt nagyon sok tapasztalatot szereztünk az említett szakterületen. Összehasonlító adatoknak nagy szerepe van a precíz, alapos ingatlan értékelésnél, melyhez elengedhetetlen a szakmai tapasztalat.

Munkánkat egyedi megállapodások, szerződések alapján végezzük, amit minden esetben írásban felvett szerződési formában rögzítjük.

VEVŐK a következőket vehetik igénybe:

Ingyenes közvetítés, biztonság, tanácsadás, nagy tapasztalat. Érdeklődő vevőink részére a címeket díjmentesen adjuk ki. A szolgáltatáshoz viszont tartozik egy teljeskörű lebonyolítás, többek között szaktanácsadás, ügyvédi ellenjegyzett szerződés, szükséges íratok elkészítése az adásvételi szerződésen kívül is, illetve a teljes lebonyolítás az ingatlan nyilvántartásig, teljesen névre írásig.

ELADÓK a következőket vehetik igénybe:

Jutalék ellenében teljeskörű lebonyolítás, biztonság. Az eladók részére tanácsadással és összehasonlító adatokkal tudjuk segíteni az optimális irányár kialakítást és a további egyezkedést. Segítjük az Eladókat abban is, hogy műszaki felmérés alapján, karbantartáshoz vagy felújításhoz a ráfordítás mértékét vagy típusát megtudhassák, hogy legalább az ingatlan állagát megóvják.

Értékbecslés

Minden ingatlan, illetve felülépítmény és telek külön történő hivatalos értékbecslését vállaljuk, egyedi megállapodás alapján. Az értékbecslés megállapodás függvényében rövid határidővel kézhez vehető, mely a felhasználás és a kidolgozás mértékétől függ. Az adott értékbecslés felhasználható

 • eladáshoz, mely tájékoztató jellegű és kevesebbe kerül, illetve 24 órán belül elkészül és átvehető.
 • fedezethez, mely hitelelbíráláshoz is felhasználható és sokkal részletesebb és alaposabb munkát igényel, de kettő napon belül ez is átvehető.
 • hitelhez, a bank függvényében és igényéhez alkalmazkodva kettő napon belül átvehető
 • perhez, a per tárgya szerinti értékelés és azt figyelembe véve, hogy a vitatott esemény mikori időpontot jelöl meg, az adatok beszerzése hosszabb időt igényel, ezért három-négy napon belül vehető át. Minden ingatlant, illetve felülépítmény és telek külön-külön történő hivatalos értékbecslését vállaljuk egyedi megállapodás alapján

Hitelügyintézés

Az ingatlant vásárló költségei

Az ingatlant vásárló a következő költségeket viseli, melyek tájékoztató jellegű információk. Személyre szabott tájékoztatást, személyesen az irodában megadunk minden kedves érdeklődőnek:

 • szerződéskötési költségek, pl. ügyvédi munkadíj
 • illeték
 • átadás, átvétel, közművek átírásának költségei
 • tulajdonosváltás ingatlan nyilvántartásba történő bejegyzés költségei

Mennyi illetéket kell fizetni?

A fizetendő illetéket az ingatlan forgalmi értéke alapján kell számolni. Amennyiben az ingatlan vagyoni értékű joggal terhelt (pl. valakinek haszonélvezeti joga van) vagy a tulajdonszerzéskor ilyen jogot alapítanak, akkor annak értékének arányában fizeti mindenki a saját illetékét.

Lakó ingatlan, üdülő ingatlan, telek ingatlan után 4%-ot kell fizetni. Eltéréseket és kedvezményeket kérdezze meg az irodánktól a honlapon szereplő telefon számokon vagy személyesen.
Például egy 10 000 000 Ft-os lakó ingatlan esetében (családi ház, társas lakás):
– 4%: 400 000 Ft

Lakó ingatlan esetében eladott ingatlan különbözetét lehet számítani, ami nagymértékben vagy 0 Ft-ra csökkentheti az illetéket.

Az első lakáshoz jutók kedvezménye: 35 év alatti személyeknél, 15 millió forintot meg nem haladó lakó ingatlan (családi ház, társas lakás) értéke esetén az illeték felét kell fizetni. Pl.: 10 mFt ház, lakásnál 400.000 Ft helyett, 200.000 Ft illetéket kell fizetni.

Az ingatlan eladó költségei

 • zöldkártya (energetikai tanúsítvány)
 • tulajdoni lap
 • személyi jövedelemadó
 • átadással kapcsolatos költségek, pl. közüzemi tartozások rendezése
 • ingatlan-nyilvántartásban feltüntetett állapot rendezésével kapcsolatos költségek, pld. jelzáloghitel kifizetése, töröltetése, terhelés és követelés mentes tulajdoni lapig.

Mikor kell személyi jövedelemadót fizetni?

 • Az adó keletkezését követő év bevallási határidejéig.
 • Lakás vagy lakóház eladása esetén csak akkor kell SZJA-t fizetni, ha az eladó ingatlant kevesebb, mint 5 éve vette.
 • Egyéb ingatlan esetében a megszerzést követő 15. év után nincs SZJA fizetési-kötelezettség.