Kérdezzen, mi válaszolunk!

GyakranIsmételtKérdések

Írjon nekünk a az alábbi űrlapon keresztül, és mi válaszolunk ingatlannal kapcsolatos adó, illeték, jogi, műszaki, szakember infó, illetve költségekkel, eladással és vétellel kapcsolatos kérdéseire!

Küldje el kérdését!

Kérdések, válaszok

Kérdés: Birtokbaadásnál, mi a lakás és ingatlan alkatrésze és mi a tartozéka ?
Válasz: Alkatrésze, ami egybe van épitve az épülettel, a különválaztáshoz nagyobb bontás szükséges. Tartozék az ami nincs egybeépítve, de a lakhatáshoz funciójára szükség van. Példakén állitanám az ajtót, a tok alkatrész a nyiló pedig tartozék, de a nyiló ajtót sem viszi el senki. Pontosabb információért keresse irodánkat.

Kérdés: 2014 évben az ingatlanvásárlás során felmerülő költségekről mit lehet tudni?
Válasz: Az illeték emelkedett már 2013-ban, eltörölték a 2%-os sávot a lakó ingatlanok esetében így a teljes ár 4%-át kell fizetni. Lakó ingatlan esetében lehet egy éven belüli beszámítással csökkenteni az illetéket.

Kérdés: Igaz, hogy minden eladáshoz zöldkártya, energetikai tanusítvány szükséges?
Válasz: 2013 január 01-től az adásvételi szerződésben szerepeltetni kell a tanúsítvány számát és a tanúsítvány átvételének elismerését. Egyszerü ingatlan esetében kb nettó: 15.000 Ft-tól. Növelheti az összeget: terület, pince, emelet, toldás, egyedi építés, vidék -kiszállás, útiköltség, ha nincs meg a terv vagy müszaki leirás.
Az eneregetikai tanusitvány (=zöldkártya) hiánya 50-100.000 Ft birságot is jelenthet.
1Biztos Pont Ingatlanirodában is meg lehet rendelni a zöldkártyát – 0630 6464-444

Kérdés: Az ingatlan értéke mitől függ, mit kell figyelembe venni?
Válasz: Az ingatlanok értékét sokminden befolyásolja, telek fekvése, beépíthetőség, épités ideje, épitő anyagok, kialakitás, gépészeti felszerelések, műszaki tartalom és beépített gépek, berendezések, benthagyott eszközök, berendezések, bútorok stb. Az értéket nagyban befolyásolja a piaci helyzet, körülmények alakulása is.

Kérdés: Eladó nagyobb biztonságban van e, ha ingatlanközvetítőn keresztül értékesiti ingatlanát?
Válasz: A vevő mindíg szemrevételezi az ingatlant, az ingatlan iroda köteles azonosítani mindenkit, így névtelenül nem kell beengedni senkit az otthonunkba, ami nagy biztonságot eredményez az eladónak.

Kérdés: Vevőnek miért éri meg a közvetítőn keresztül vásárolni?
Válasz: Ingyenes közvetítés, nagy tapasztalattal rendelkező szakmai támogatás, nagyon sok információhoz tud jutni a vásárló. Szakember ajánlás, műszaki felmérés, tanácsadás.

VÁRJUK további kérdéseiket: ingatlan@1biztos.hu    06 30 6464-444